WEGAŃSKI SMALEC

Wegański smalec? To przecież nie smalec… Ale, ale! Zrobiłam, zjadłam i… pachnie podobnie, a w smaku… pycha! Spróbujcie nabrać jakiegoś smakosza prawdziwego smalcu. Mój Mąż się zajada! Za to dziadek nie dał się oszukać: „To nawet nie pachnie słoniną! Ale da się zjeść”. Jeszcze czekam na reakcję Taty 🙂

16215496_1511579352220742_1786174472_n

Składniki:

  • puszka białej fasoli
  • cebula
  • jabłko
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej
  • 1/4 szklanki oleju
  • sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy

Cebulę kroimy w drobną kostkę. Jabłko ścieramy na grubych oczkach tarki. Podsmażamy w garnku na oleju przez około 5 minut. Dodajemy czosnek, kaszę, przyprawy i smażymy jeszcze chwilę.

Fasolę blendujemy dolewając 2 łyżki zimnej wody. Dodajemy wszystkie składniki (oprócz ziela angielskiego i liścia laurowego) i mieszamy.

16216462_1511579592220718_348024297_n

Przepis znalazłam na blogu Wegan Nerd i trochę zmieniłam po swojemu 🙂

WEGAŃSKI SMALEC

MUS CZEKOLADOWY Z AWOKADO I BANANA

WEGAŃSKI SMALEC

5 RAD, KTÓRE POMOGĄ CI WYBRAĆ IDEALNĄ SUKNIĘ ŚLUBNĄ

Nowszy post

There are 2 comments

Zostaw komentarz