JAGLANE RAFFAELLO

Kto nie lubi pysznych, rozpływających się w ustach kuleczek Raffaello? No może moja Babcia. Ale ona nie znosi wszystkiego co ma w sobie nawet odrobinę kokosa 🙂

Szkoda, że te cudowne kuleczki mają tyle kalorii… Ale można to jakoś obejść. Raffaello z kaszy jaglanej? Czemu nie!

1-DSC_1415-1024x683

 

Składniki:

  • torebka kaszy jaglanej
  • szklanka mleka
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 150 g wiórków kokosowych
  • odrobina olejku rumowego
  • migdały

17332658_268284766916992_8671497318031163392_n(1)

Kaszę jaglaną gotujemy aż wchłonie całe mleko (do mleka dodajemy kilka kropel olejku). Blendujemy na gładką masę.

Wiórki prażymy do zarumienienia na suchej patelni (część zostawiamy do obtoczenia kulek). Dodajemy do masy razem z miodem i olejem kokosowym. Mieszamy.

Z powstałej masy formujemy małe kulki, w środek wkładamy migdały i obtaczamy w pozostałych wiórkach.

Schładzamy w lodówce.

JAGLANE RAFFAELLO

VLOG: ZAKOPANE

JAGLANE RAFFAELLO

DOMOWA PIZZA

Nowszy post

There are 4 comments

  1. Aniaw

    Piękne. Wyglądajà jakby mówiły : zjedz mnie😊Chociaż prztestowałam wiele przepisów z jahlanką i mogę powiedzieć , że na słodko to nie bardzo- na rafaello bym się skusiła.

Zostaw komentarz