JAGLANE BROWNIE

W ostatnim poście pisałam o tym, że kasza jaglana jest bardzo zdrowa. Okazuje się, że nie musi być tylko dodatkiem do obiadu. Można ją także dodawać do… deserów! 🙂 Kiedy byliśmy w Olsztynie poszliśmy do Hangloose Caffe nad jeziorem Ukiel. Byłam bardzo ciekawa jak smakuje jaglane brownie, więc zamówiłam. Było pyszne! Postanowiłam je odtworzyć w domu. Wyszło niesamowicie wilgotne i rozpływające się w ustach.

DSC_0327

Składniki:

  • torebka kaszy jaglanej
  • 2 jajka
  • pół małego jogurtu naturalnego
  • pół szklanki kakao
  • 2 łyżki miodu
  • łyżka oleju kokosowego
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

Kaszę gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu (bez soli). Czekamy aż wystygnie i blendujemy wszystkie składniki. Blaszkę (keksówkę) smarujemy odrobiną oleju kokosowego lub masła i posypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto i pieczemy około godziny w 180 stopniach.

Zanim wyjmiemy ciasto z formy czekamy aż ostygnie.

DSC_0367

JAGLANE BROWNIE

ZDROWY JADŁOSPIS

JAGLANE BROWNIE

HAUL – ZALANDO, EKOBIECA, MONDEX

Nowszy post

There are 3 comments

Zostaw komentarz