JAGLANE BROWNIE

W ostatnim poście pisałam o tym, że kasza jaglana jest bardzo zdrowa. Okazuje się, że nie musi być tylko dodatkiem do obiadu. Można ją także dodawać do… deserów! 🙂 Kiedy byliśmy w Olsztynie poszliśmy do Hangloose Caffe nad jeziorem Ukiel. Byłam bardzo ciekawa jak smakuje jaglane brownie, więc zamówiłam. Było pyszne! Postanowiłam je odtworzyć w domu. Wyszło niesamowicie wilgotne i rozpływające się w ustach.

DSC_0327

Składniki:

  • torebka kaszy jaglanej
  • 2 jajka
  • pół małego jogurtu naturalnego
  • pół szklanki kakao
  • 2 łyżki miodu
  • łyżka oleju kokosowego
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

Kaszę gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu (bez soli). Czekamy aż wystygnie i blendujemy wszystkie składniki. Blaszkę (keksówkę) smarujemy odrobiną oleju kokosowego lub masła i posypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto i pieczemy około godziny w 180 stopniach.

Zanim wyjmiemy ciasto z formy czekamy aż ostygnie.

DSC_0367

JAGLANE BROWNIE

ZDROWY JADŁOSPIS

JAGLANE BROWNIE

HAUL – ZALANDO, EKOBIECA, MONDEX

Nowszy post

There are 4 comments

  1. Otis Sankary

    You can definitely see your expertise in the paintings you write. The world hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe. Always follow your heart.

Zostaw komentarz