BUDYŃ JAGLANY

Pieczenie serników totalnie mnie pochłonęło. Mam dla Was jeszcze co najmniej 3 przepisy! 🙂 Ale, żebyście nie myśleli, że moja dieta to tylko serniki (piekę je na zamówienie ;)) pokażę Wam co jem na śniadanie. Owsianki są pyszne i je uwielbiam, ale szczerze mówiąc już mi się trochę znudziły. Budyń jaglany jest świetnym zastępstwem!

dsc_1244

Składniki:

  • 2 szklanki płatków jaglanych
  • 2 szklanki mleka
  • pół łyżki miodu
  • szczypta cynamonu
  • kostka gorzkiej czekolady

Płatki jaglane gotujemy w mleku przez około 3 minuty. Dodajemy miód, cynamon i blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Posypujemy startą czekoladą.

Można dodać też owoce. Fajnie pasują banany albo maliny.

dsc_1237

BUDYŃ JAGLANY

EKSPRESOWE CIASTECZKA CZEKOLADOWE

BUDYŃ JAGLANY

LEMON CURD

Nowszy post

There are 3 comments

  1. Malwa

    Na pewno spróbuję tego przepisu. O tej porze roku często zajadam się owsianką i dla odmiany jaglanką, a taki budyń jaglany to kolejna fajna alternatywa. Dotychczas robiłam podobny, ale na bazie kaszy jaglanej, z bananem i mlekiem kokosowym. Pyszny, jednak chyba trochę więcej przy nim zachodu, twój wydaje się idealny do szybkiego przyrządzenia. Tylko płatki jaglane muszę zakupić 🙂

Zostaw komentarz